Nyheter

Se vilka nya uppdateringar, kurser, filmer och artiklar som har kommit på WCAG Learning!

Skapa tillgängliga blanketter – snabbkurs!

I denna nya snabbkurs utgår vi ifrån en tillgänglighetsanpassad Word-mall och skapar en tillgänglig blankett.

Här är det bra om du redan har förkunskaper i tillgänglighet, Word och Acrobat. Gå gärna våra introduktionskurser först.

Snabbkursen är också ett bra sätt att få en första inblick i hur det kan gå till att skapa blanketter!

Tillagd oktober 2022


Lär dig hur en skärmläsare fungerar

Ny kurs om skärmläsare och hur användare med uppläsande hjälpmedel kan navigera på en webbplats. Vilka svårigheter kan användaren stöta på? Och hur reagerar skärmläsare på otillgängligt innehåll och tillgängligt innehåll.

Vi har byggt upp en sida där du själv kan testa tillgängligheten med en skärmläsare, där får du testa otillgängliga element och tillgängliga element för att få en bättre förståelse för hur skärmläsare fungerar.

Inga förkunskaper krävs för att följa med i kursen, varmt välkommen!

Tillagd oktober 2022


Kontrollera tillgängligheten på webbplatsen

Ny kurs i 8st avsnitt som pedagogiskt visar hur du kan testa tillgängligheten på din webbplats med hjälp av två automatiska verktyg. Du får lära dig om Lighthouse och Wave för att enkelt kontrollera tillgängligheten på specifika sidor.

Inga förkunskaper krävs för att följa med i kursen, varmt välkommen!

Tillagd september 2022


Tillgänglighetsanpassa PDF – Ny kurs!

Kursen innehåller 17st avsnitt i att tillgänglighetsanpassa PDF dokument i Adobe Acrobat Pro. Vi tar upp ämnen som Innehåll, Ordning och Taggar. Där du bland annat får lära dig att tagga listor, tabeller och testa tillgängligheten i din PDF.

Du behöver inga förkunskaper för att följa med i kursen, varmt välkommen!

Tillagd augusti 2022


Ny InDesign introduktionsutbildning!

Kursen innehåller 6st filmer som ger dig en bra start för att komma igång med att skapa tillgängligare pdf:er från InDesign. Vi tar upp ämnen som styckeformat, bildbeskrivningar, artiklar, lager, färger och hur du exporterar.

Tillagd juli 2022


Ny Word-kurs!

Kursen innehåller 17st avsnitt med filmer som pedagogiskt visar dig grunderna för att skapa tillgängliga Word-dokument och för att spara som pdf.

Tillagd juli 2022


Få ett eget inlogg!

Tidigare hade din organisation ett gemensamt inlogg. Nu kan du få ett eget inlogg. Du kan då se vilka kurser du gått och göra våra quiz.

Mejla oss på kontakt@wcagnetworks.com från din jobbmejl så skapar vi ditt konto!

Tillagd juni 2022